+ Konuya Cevap Yaz
Toplam 9 adet sonuçtan sayfa baþý 1 ile 9 arasý kadar sonuç gösteriliyor

Konu: Güvenli þifre oluþturma

Yönetici v10a is on a distinguished road v10a - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    3

Standart Güvenli þifre oluþturma

Ýnternet dünyasýnda ne kadar ilginç bir þifreniz olursa, hesabýnýz o kadar güvenli olur. Son yapýlan araþtýrmalara göre en çok kullanýlan þifreler 123456, 123123 gibi þifreler. Bu da insanlarýn bu konuda ne kadar bilgisiz olduðunu kanýtlar nitelikte. Peki güçlü, güvenli þifreler nasýl oluþturabiliriz.

Password Renew adlý yazýlým sizin kullanmakta olduðunuz þifreyi daha güvenli hale getirebiliyor. Þifrenizi yazýyorsunuz ve password scramble methodunu seçip generate stronger butonuna basýyorsunuz. Karþýnýza yeni ve güvenli bir þifre çýkýyor.

Password Renew indir
    Artýk ziyaretçiler de forumu özgür bir þekilde kullanabiliyor! Ýster konu açýn, ister mesaj yazýn; kayýt olmanýz þart deðil!

Moderatör DoganYildiz is on a distinguished road DoganYildiz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Istanbul
    Tecrübe Puaný
    3

Þifreleri oluþturduk iyi güzel bunlarý güvenli olarak saklamak ve sonrasýn da kullanabilmekte önemli bir faktör bende merkezde tek þifre bilmenizin yeterli olduðu sonrasýnda alabildiðine karmaþýk þifrelerle hesaplarýný korumanýz için þifre yönetim programýný öneririm.

http://keepass.info/
    Konu DoganYildiz tarafýndan (07-04-2010 Saat 12:42 ) deðiþtirilmiþtir.
    Üye olmadýðýn halde fikirlerini paylaþabilmek için cevap yazabileceðini biliyor muydun?
    http://sairdegilim.blogspot.com Yeniden blogluyorum...

Yeni Üye HLTGDR is on a distinguished road
    Tecrübe Puaný
    2

Arkadaþlar Þifre Üretici Kullanmanýza Gerek Yok Ki : ) Ýnsanlar Kendilerinin Þifreleyicisidir Zaten.. Dikkatinizi Çekerim Neticede Bu Programý Yapanda Bir Ýnsan Ama Sadece Mantýklý Düþünen Bir Ýnsan Ve Ýnsanlara Kolaylýk Olsun Diye Programlar Yazmýþ Peki Ama Mesela Bu Sistemi Ben Zaten Biliyorsam Neden Bildiðim Birþeyin Programýný Kurup Bilgisayarýmda Yer Kaplattýrayým Ki Belki 3-5 MB'týr Ama : ) Yerin Önemini Yeri Az Kalan Bilir..

Programla Ýligli Açýklamam Ýse :

Þimdi Ýnsan Mantýklý Düþünmeli Birisi Benim Þifremi Nasýl Kýrar ? Deðil Mi ? Kýrabilmesi Ýçin Ya Þifremi Bilmeli Yada "Brute Force" Denilen Mantýk Þifre Deneme Programý : ) Yani Bu Programa "WordList" 'ler Yani Türkçesi Kelime Listesi Bu Kelime Listesinde Þifreler Olur Ve Bunlar Yüklenir Sonra Kullanýlan Programa Verilir Ve O Program Bu Listedeki Þifreleri Tek Tek Dener : ).. Mesela Msn Programý Maksimum 16 Hane Deðil Mi ? Eðer Msn Þifremiz Rakam Ýse Bu Adamlar 1 Karakterden 16 Karaktere Kadar Liste Oluþturmuþlar Örneðin
    0
    00
    000
    0000
    00000
    000000
    0000000
    00000000
    000000000
    0000000000
    00000000000
    000000000000
    0000000000000
    00000000000000
    000000000000000
    0000000000000000
    1
    01
    001
    .
    .
    .
    Gibi : ) Programýn Hýzýna Göre Þifreler Taranýyor Ve Ekranda Size Söylüyor : ) Tabi Ýçinde Tanýnmaz Keylogger Olup-Olmadýðý Ýhtimalide Var Herneyse Algoritma Bu Yani

Eðer Senin Þifren Kendi Ürettiðin Bir Þifre Olursa Yani Sen Olsan Nasýl Bir Þifre Koyardýn ? Mesela Rakam Koyan Halen Var : ) : ) Ama Mantýk Olarak Tamam Yine Rakam Koy ? Koyma Diyen Yok : ) Ama Rakamlarý Kelimelerin Arasýna Yay Karakterlerin Arasýna Yay.. Mesela Örnek Bir Þifre : "P.d?f_D*3#r.G}.1" Mesela Size Bir Þifre : ) Yeterki Düþünün.. Mesela Bir Sitenin Güzel Bir Baþlýðý Var "Bilginizin Sýnýrýný Zorlayýn" Diye Ýþte Diðerleriyle Aramýzdaki Tek Fark Bu Yani : )..

Umarým Güzel Bir Paylaþým Olur..
    Saygýlarýmla..
    "Hz Aiþe, Efendimizin ahlâkýný soranlara “Siz Kur’ân’ý okumuyor musunuz? Onun ahlâký Kur’ân’dý” diye tarif etmiþtir. (Müslim 1/514 Hadis no: 746)"
    ------------------------------------------------------
    "Ýnandýðýnýz Gibi Yaþamazsanýz, Yaþadýðýnýz Gibi Ýnanýrsýnýz.." | Hz. Ali |
    "Lider: doðru iþleri yapar; Yönetici: iþleri doðru yapar"
    [ " >> HLTGDR © 2010 << " ]

Tecrübe Puaný
    2

Alýntý DoganYildiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Þifreleri oluþturduk iyi güzel bunlarý güvenli olarak saklamak ve sonrasýn kullanabilmekte önemli bir faktör bende merkezde tek þifre bilmenizin yeterli olduðu sonrasýnda alabildiðine karmaþýk þifrelerle hesaplarýný korumanýz için þifre yönetim programýnmý öneririm.

http://keepass.info/
    Azizim Dikkatini Çekti Mi Bilmem Ama : ) Burda Altý Üstü Bir Þifreden Bahsediyoruz.. Hayatta O Kadar Önemli Ýþlemler Var Ki : ) Bu Kadar Basit Birþeyi Bu Kadar Büyütmek Bence "Harcanýlacak Zaman Yazýk" Kategorisinde Deðerlendirilir.. Buna Harcýyacaðýnýz Zamaný Reverse Engineer'i Dediðimiz Sisteme Harcayýn Yani Tersine Mühendislik : ) Yeterince Kafa Çalýþtýrýyor Yeterince Ýnsana Beyin Fýrtýnasý Yaptýrýyor Veya Baþka Ýþlerle Uðraþýn : )..

Amacým Kimseyi Ýnciltmek Deðil Kimseye Muhalefet Olmak Deðil Ben Kendimi Ýnsanlýða Adadým Ýnsanlar Benim Ýçin Önemlidir.. Kýrdýysam Hepinizden Özür Dilerim..
    "Hz Aiþe, Efendimizin ahlâkýný soranlara “Siz Kur’ân’ý okumuyor musunuz? Onun ahlâký Kur’ân’dý” diye tarif etmiþtir. (Müslim 1/514 Hadis no: 746)"

Moderatör DoganYildiz is on a distinguished road DoganYildiz - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Istanbul
    Tecrübe Puaný
    3

Alýntý HLTGDR Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Azizim Dikkatini Çekti Mi Bilmem Ama : ) Burda Altý Üstü Bir Þifreden Bahsediyoruz.. Hayatta O Kadar Önemli Ýþlemler Var Ki : ) Bu Kadar Basit Birþeyi Bu Kadar Büyütmek Bence "Harcanýlacak Zaman Yazýk" Kategorisinde Deðerlendirilir.. Buna Harcýyacaðýnýz Zamaný Reverse Engineer'i Dediðimiz Sisteme Harcayýn Yani Tersine Mühendislik : ) Yeterince Kafa Çalýþtýrýyor Yeterince Ýnsana Beyin Fýrtýnasý Yaptýrýyor Veya Baþka Ýþlerle Uðraþýn : )..

Amacým Kimseyi Ýnciltmek Deðil Kimseye Muhalefet Olmak Deðil Ben Kendimi Ýnsanlýða Adadým Ýnsanlar Benim Ýçin Önemlidir.. Kýrdýysam Hepinizden Özür Dilerim..
    Kýrýlacak bir durum yok ki burasý bir forum ve forum gereðini yerine getiriyoruz. Sizin verdiðiniz örnekler tabi ki güzel ancak 5 tane hesap kullandýðýnýzý varsayalým bunlara 256 bitlik 5 tane güzel þifre oluþtursak bu þifreleri de sizin verdiðiniz örnekteki gibi güçlü bir þifre ile koruma altýna alsak ve bir daha o 5 þifreyi hatýrlamaya ihtiyaç duymasak ama kullanmak istediðimiz de açýp programdan kullanabilsek ve þifre karmaþýklýðý ile uðraþmasak onunla uðraþacaðýmýz vaktimizi dediðiniz gibi diðer iþlerimize ayýrsak bence daha hoþ olur ve bunun içinde keepass oldukça ideal bir program demek istedim.

Saygýlar
    Üye olmadýðýn halde fikirlerini paylaþabilmek için cevap yazabileceðini biliyor muydun?

Tecrübe Puaný
    2

Alýntý DoganYildiz Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Kýrýlacak bir durum yok ki burasý bir forum ve forum gereðini yerine getiriyoruz. Sizin verdiðiniz örnekler tabi ki güzel ancak 5 tane hesap kullandýðýnýzý varsayalým bunlara 256 bitlik 5 tane güzel þifre oluþtursak bu þifreleri de sizin verdiðiniz örnekteki gibi güçlü bir þifre ile koruma altýna alsak ve bir daha o 5 þifreyi hatýrlamaya ihtiyaç duymasak ama kullanmak istediðimiz de açýp programdan kullanabilsek ve þifre karmaþýklýðý ile uðraþmasak onunla uðraþacaðýmýz vaktimizi dediðiniz gibi diðer iþlerimize ayýrsak bence daha hoþ olur ve bunun içinde keepass oldukça ideal bir program demek istedim.

Saygýlar
    Unutmayýn O Programda Verileri Bir Yerde Saklýyor Ve Kýrýlabilir : )..

Nereden
    Istanbul
    Tecrübe Puaný
    3

Alýntý HLTGDR Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Unutmayýn O Programda Verileri Bir Yerde Saklýyor Ve Kýrýlabilir : )..
    o Pek mumkun gorunmuyor simdilik )

Deneyimli osmandincer is on a distinguished road
    Tecrübe Puaný
    2

Bir minik defterim var. 4cm x 2cm büyüklüðünde ve 15 sayfa. Þifrelerimin hepsi benim Hegelük dediðim bir kodlamayla orada yazýlý. Benden baþka kimse orada ne yazdýðýný daha anlayamadý her yerde býrakýrým unuturum hatta kaybedince hiç bir zaman þifresi olmamýþ Notepad'de yazýlmýþ dosyamý açar yazdýrýrým yeniden defter haline getiririm. Bankalardaki þifrelerim bile bu kodlama sistemiyle yazýlmýþ durumda. Daha bu güne kadar pek de nereye nasýl saklasam yada þifremi nasýl geliþtirsem diye düþünmedim ama bu güne kadar iki küçük iki büyük harf iki rakam ve en az bir @ iþareti ve bir de özel karakter içermeyen þifre kullanmadým.. Yani þifreler bilgisayar dünyasýnda son derece önemli ama internette bir yere de atacaksanýz bunu en azýndan sondan baþa yazýn ki direkt de çözülemesin.. Ha þifrenizi unutabiliyorsanýz ne anlamý var ? O da baþka bir mesele..

Moderatör EFEs Pilsen is on a distinguished road EFEs Pilsen - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ýst/Avc
    Tecrübe Puaný
    2

Paylaþýmýn için teþekkürler, hemen deniyorum

+ Konuya Cevap Yaz

Bu Konu için Etiketler

Bookmarks